Reeds meer dan een eeuw is de naam Vercruyssen bekend om zijn verzorgde uitvaarten. Wie 'Vercruyssen' zegt, noemt een huis met traditie, gegroeid vanuit het hart van de stad Gent.

In 1905 werd uitvaartonderneming Vercruyssen opgericht te Sint-Amandsberg. Later werd de zaak overgebracht naar de Hoogpoort te Gent, waar toen de meeste begrafenisondernemingen gevestigd waren. De reden van die concentratie lag voor de hand: de Burgerlijke Stand en de dienst Overlijdens van de stad Gent was daar gevestigd.

In die jaren moesten de nabestaanden zelf de aangifte van overlijden doen. Het spreekt dus voor zich dat elke uitvaartondernemer in die buurt vertegenwoordigd wou zijn.

Toen de Gentse stadsdiensten naar het Woodrow Wilsonplein verhuisden, zag men ook stilaan alle begrafenisondernemers uit de binnenstad wegtrekken ... Uitvaartonderneming Vercruyssen is als laatste weggegaan uit de Hoogpoort.

De zaak is nu ondergebracht in een stijlvol pand aan de Limburgstraat 58 te Gent. Maar net als in de beginjaren, staat de naam Vercruyssen in de 21ste eeuw nog steeds voor dezelfde waarden: eerlijkheid, tact, respect & zorg, maar met een vernieuwde dynamiek en eigentijdse uitstraling.

U bent –nà afspraak- steeds welkom voor een persoonlijke kennismaking. Samen proberen wij een antwoord te vinden op al uw vragen over uitvaart en alles wat daar –rechtstreeks of onrechtstreeks- mee te maken heeft ...